Secret Balance

METHODE EN FILOSOFIE

Secret Balance helpt je met groepslessen en individuele coaching. Om je energie, je leven en je lichaam in balans te brengen.

acupunctuur

coaching Secret Balance

krachttraining

tai-ji

Coaching en acupunctuur

METHODE: 3 componenten

Secret Balance - acupunctuur

Oosterse geneeskunst

De begeleiding bij Secret Balance is sterk bepaald door de traditionele Chinese geneeskunde. We gebruiken verschillende tools zoals laser-acupunctuur, oor-acupunctuur, traditionele voedingsleer, kruidenleer, massage tui na, bamboe massage en klanksessies.

METHODE: 3 componenten

Hedendaagse technieken

We zetten je energetisch bilan – de basis van je gezondheid – om in cijfers en grafieken. Dat gebeurt met hedendaagse wetenschappelijke technieken, meer bepaald de balansmethode, d.m.v. de AcuGraph, een computergestuurde meting van je energieniveau. 

Secret Balance - Chinese geneeskunst

Filosofie

En niet onbelangrijk: ik ben een filosoof. Ik benader alle technieken, activiteiten en sessies vanuit een filosofisch standpunt. Als je mij een vraag stelt, zal ik je altijd het langst mogelijke antwoord geven. Dat schijnt iets voor filosofen te zijn. Maar bovenal: ik gebruik mijn wetenschappelijke bagage als ondersteuning.

VISIE

“Een man die verslaafd was, kwam bij mij in de praktijk. Het gesprek kwam telkens terug op de oorzaken die aan de basis lagen van zijn verslaving. En de cascade van problemen die daarvan het gevolg waren.

Het is zeker louterend om je verhaal kwijt te kunnen, en dat is ok. Maar de basis van ònze coaching is een positief verhaal, namelijk wie jij écht bent. Welke kwaliteiten je al hebt. 

Herontdek hoe bijzonder je bent. Wat je in je mars hebt, wat jouw mogelijkheden en kansen zijn. Je moet niet fundamenteel veranderen, want je bent goed zoals je bent. Je hebt misschien wel de verkeerde stappen gemaakt of de verkeerde methode gekozen. Vanaf dat punt kijken we vooruit.”

Tweehonderd jaar lang hebben wetenschappers gezocht naar wat “energie-flow” precies is. Men wist dat het bestond, want mensen voelden het in zich , maar men kon er de vinger niet op leggen. Hedendaagse biologische / biomedische bevindingen zorgen voor meer begrip van het fenomeen. Het wetenschappelijk inzicht maakt dat we die flow op een positieve manier kunnen sturen.
Dat kan je bereiken met de hulp van de coaching Secret Balance: die flow aanwakkeren tot een onuitputtelijke stroom aan energie, waarbij we zelfs in staat zijn om onszelf te overstijgen.

Vind je balans van uit je mogelijkheden, niet vanuit je probleem.

Het is jouw verantwoordelijkheid om excuses aan de kant te schuiven. Jij zit aan de knoppen. Ga vanaf hier en nu de goede richting in. De gesprekstherapie van Secret Balance helpt je daarbij. Er zijn technieken die je trainen in visionair (vooruitziend) denken, zodat je in een positieve flow komt, die je vooruit stuwt zoals jij het wil. Zoals jij echt bent.

We laten het verleden voor wat het is. We zijn NU en vanaf NU gaat het verder. Het is jouw verantwoordelijkheid, jij bent aan zet, maar met hulp van ons. Maak je dag goed. Vandaag, morgen en alle volgende dagen. Mààk je toekomst! 

Krachttraining

METHODE: op basis van energetische balans

Ik begeleid je in een individuele krachttraining, gebaseerd op je mentale mogelijkheden, energetische balans en leeftijd. Gedoseerd, geleidelijk opbouwend, gedisciplineerd. En wel wel degelijk een fysieke training onder begeleiding.

Er zijn mensen die zich aansluiten bij een loop- of fietsclub en in geen tijd in staat zijn een marathon te lopen of de Mont Ventoux op te rijden. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Goed nieuws: voor wie zich niét geroepen voelt om de loopschoenen aan te trekken of de fiets (en de berg) op te klimmen, zijn er àndere mogelijkheden. 

nieuwe locatie vanaf september 2022:
D’Uitseweg 74, Erembodegem

Secret Balance - krachttraining

VISIE

Onze fysieke mogelijkheden zijn onvermijdelijk begrensd. Het is zeker zinvol om die grenzen op te zoeken en die hier en daar te doorbreken. Maar eindeloos doorgaan zal per definitie “tegen beter weten” in zijn. De mogelijkheden van onze geest daarentegen, zijn onuitputtelijk.
Dat is waar wij op focussen.
Door balans te creëren of te herstellen, kan je je eigen ongekende potentieel naar boven krijgen. En op die manier je leven wendbaar doen functioneren.
Met andere woorden: zet je inspanning efficiënter in op je geest en overstijg daardoor jezelf!

Secret Balance - tai-ji

Tai-ji / Qi-gong

Tai-ji / Qi-gong is een oude traditionele kunst uit China. Er zijn heel veel verschillende vormen, maar ze hebben allemaal aandacht een serene geest in een flexibel lichaam. De vormen die wij je aanleren, zijn eigenlijk behoorlijk eenvoudig. Het vraagt wel tijd om deze onder de knie te krijgen. De basisoefeningen trainen je focus, je kracht, je mindset.

vanaf 1 februari: elke dinsdag van 20u tot 21u30
in Aquatopia, Zwembadlaan 2, Aalst